2 Телефонски Број

Дака | Бангладеш

Дака (бенгалски ঢাকা Đhaka; МФА: [ɖʱaka]) е главниот град на Бангладеш и централен град на Областа Дака. Тој се наоѓа на бреговите на реката Буриганга. Заедно со областа, Дака брои 15 милиони жители, правејќи го најголемиот град во Бангладеш и еден од најнасел..  ︎  Wikipedia.org
Детални информации
Главен град:Дака
Асоцијативни градови:Savar
Соседства:Dhanmondi, Gulshan, Mirpur, Motijheel, Ramna, Tejgaon, Uttara
Временска зона:Стандардно време во Бангладеш
Локално време:среда 14:18
Сродно Телефонски Броеви:111516171819

Бизнис податоци за 2

Бизниси во 2  - Дака

Телефонски Броеви според административен регион

Barisal Division
Chittagong
Dhaka Division
Khulna Division
Rājshāhi Division
Види повеќе