48 Телефонски Број

Крушево | Македонија

Крушево — град во западниот дел на Република Македонија. Тој е градот на некогашната Крушевска република. Над градот се наоѓа познатиот споменик Македониум. Во опширниот пописен дефтер Н0 4 од 1467/68 година, објавен од Архивот на Македонија, се наоѓа најстари..  ︎  Wikipedia.org
Детални информации
Главен град:Крушево
Асоцијативни градови:Прилеп |  Македонски Брод
Соседства:Marino, Tipski
Временска зона:Средноевропско стандардно време
Локално време:понеделник 18:59
Сродно Телефонски Броеви:424344454647

Бизнис податоци за 48

Бизниси во 48  - Крушево