332 Телефонски Број

Луцк | Украина

Луцк (украински: Луцьк, полски: Łuck, белоруски: Луцак или Луцк) е град на реката Стир во северозападна Украина. Тој е административен центар на Волинската област и административен центар на околниот Луцки реон, во рамките на област. Градот е исто така означен..  ︎  Wikipedia.org
Детални информации
Град:Луцк
Временска зона:Источноевропско стандардно време
Локално време:понеделник 20:58
Сродно Телефонски Броеви:3333223342334433463352