412 Телефонски Број

Житомир | Украина

Житомир (украински: Житомир) е град на реката Тетеррв во централниот дел на Украина. Тој е административен центар на Житомирската област и административен центар на околниот Житомирски реон, во рамките на областа. Градот бил основан уште во X век, и одиграл ва..  ︎  Wikipedia.org
Детални информации
Град:Житомир
Временска зона:Источноевропско стандардно време
Локално време:понеделник 20:56
Сродно Телефонски Броеви:4141224130413141324133